Katja Šadl intervjuji

Go down

Katja Šadl intervjuji

Post  PROLJECE on 05/11/09, 04:14 pm

Skupina Regina

Prvi v sklopu evrovizijskih predstavitev v oddaji Spet doma, so nastopili fantje iz skupine Regina, ki bodo na Evroviziji maja v Moskvi zastopali Bosno in Hercegovino. Skupina, ki je svojo glasbeno pot začela že v Jugoslaviji leta 1990 in nastopila kot predskupina na koncertu Rolling Stonesov v Budvi leta 2007, si je vzela nekaj časa tudi za naš portal. Aleksader – Aco (kitara) ter Davor Ebner (vokal) sta nam zaupala svoje načrte za prihodnost, nasmejala z vici o Muju in Hasi in še mnogo več …


Naši poslušalci vas ne poznajo najbolje. Nam zaupate kako ste se zbrali, koliko časa ste že skupaj …
Aco: Smo skupina Regina iz Sarajeva, igrati smo začeli že leta 1990. V Sarajevu sta izšla tudi dva albuma, toda na žalost je vojna prekinila našo kariero in nastala je nekajletna pavza. Pred petimi leti se je Regina zopet zbrala v originalni zasedbi in izdali smo nekaj uspešnih pesmi. Od takrat naprej redno koncertiramo po državah bivše Jugoslavije.

Ste slišali za slovensko pevko z istim imenom, Regino? Na Eurosongu je nastopila leta 1996 …
Davor: Ne, za Regino še nikoli nisem slišal. Smo pa starejši od nje, saj smo prvi album posneli 1990 (op.p. Regina je prvi album posnela '95).

Ko smo že pri imenu, kako ste izbrali ime skupine?
Aco: Ko smo bili mladi, je bilo najtežje izbrati ime skupine, ki te nato spremlja celo življenje. Vse, kar nam je tisti trenutek padlo na pamet, je bilo preveč neumno. Davor je imel punco z imenom Regina, jaz pa sem svojo ljubkovalno klical po pecilnem prašku Regina – saj veste, pecilni prašek Regina, proizvod Kolinske. Skratka, ideja za ime skupine je prišla iz interne šale.

Imate punce ali družine?
Aco: Imamo žene, otroke, punce … smo napredni ljudje (smeh).
Davor: Aco je poročen in ima šestletno hčerko Aleksandro.


Živite samo od glasbe ali se ukvarjate še s čim drugim?
Davor: Jaz živim samo od glasbe, saj pojem v operi, v sarajevskem narodnem gledališču.
Aco: Denis Čabrić dela kot glasbeni snemalec in producent na televiziji Sarajevo in je avtor glasbe sarajevskega filma Nebo iznad krajolika (Nebo nad pokrajino). Bobnar Bojan Milićević dela kot glasbeni urednik revije Muzistar v Beogradu, jaz pa pišem pesmi in igram kitaro.

Vemo, da ste sodelovali kot predskupina na velikem koncertu Rolling Stonesov leta 2007 v Budvi. Kako ste se počutili in kaj so rekli Rollingi o vas?
Davor: Nastop je bil sijajen, tako za nas, kot za ljudi pod odrom. Moram priznati, da je biti predskupina eni najboljših skupin na svetu vrhunsko doživetje in velika čast. Z njimi nisem imel osebnih stikov, Aco pa je imel to srečo. S strani menedžmenta so bile reakcije zelo dobre.
Aco: To je bila izkušnja, ki se ne more z ničemer primerjati. Kot otrok nisem niti sanjal, da bi igral pred Rolling Stonsi. To je bil naš največji nastop v karieri in nanj smo zelo ponosni. Imel sem možnost, da jih spoznam, saj sem bil v njihovem šotoru. Lahko rečem, da so čisto normalni ljudje in da se na nastop pripravljajo enako kot mi.

Katere države boste še obiskali v sklopu evrovizijske promocije?
Aco: Danes smo v Sloveniji, jutri gremo na Hrvaško v Zagreb, naslednji vikend na Dansko, Švedsko in Norveško. Obiskali bomo še Belgijo, Nizozemsko, Bolgarijo, Grčijo in Makedonijo.


Kakšno glasbo pa najraje poslušate?
Davor: Jaz rad poslušam glasbo iz osemdesetih let. To je glasba, ob kateri sem zrasel, moji vzorniki in idoli pa so bili U2. Od domačih pa so me impresionirali zlasti Bjelo Dugme ter Indexi.
Aco: Meni pa je bil zelo všeč band Plavi Orkestar, saj pri umetnikih cenim originalnost in ko so se fantje pojavili na sceni, so bili nekako drugačni od ostalih in prav to mi je bilo všeč. Tudi Laka, ki je lansko leto zastopal Bosno in Hercegovino na Evroviziji, je bil nekaj drugačnega, nekaj originalnega.

Ste že slišali našo skladbo Love Symphony? Vam je všeč?
Aco: Quartissimo in Martino smo spoznali na letošnji Beoviziji, ko so promovirali svojo skladbo. So zelo simpatični, pevka pa je lepa in tudi poje zelo dobro. Želim jim res najboljše in upam, da se uvrstijo v finale.

Za konec ... a poznata kakšen vic o Muju in Hasi…
Aco: Ne spomnim se nobenega vica. Mi znamo le prostaške, oziroma take, ki se jih ne da zapisati.
Davor: Spomnil sem se enega ... poslušajte:
Mujo: Suljo, šta češ ti ko izbije treči svedski rad?
Suljo: Boli me k**** odah ja u Njemačko.

Imate še kakšno sporočilo za naše bralce?
Aco: Vsakič ko pridemo v Ljubljano smo navdušeni nad gostoljubnostjo in vedno nasmejanimi ljudmi. Želim sporočiti vsem, ki to berejo, naj si zavrtijo našo skladbo in seveda upamo, da bomo dobili maksimalno podporo Slovenije na Eurosongu.
Like a Star @ heaven http://www.evrovizija.com/?content=55&item_id=32
avatar
PROLJECE

Localización : España
Cantidad de envíos : 327

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum